Европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс ще бъде на двудневно работно посещение в

...
Европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс ще бъде на двудневно работно посещение в
Коментари Харесай

Двама еврокомисари кацат у нас утре

Европейският комисар по правосъдието Дидие Рейндерс ще бъде на двудневно работно посещаване в България, оповестиха за " Фокус " от българския офис на Европейската комисия. 

В програмата му са включени срещи с министър-председателя акад. Николай Денков, със заместител министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел, с министъра на правораздаването Атанас Славов, с министъра на финансите Асен Василев, с министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов.

Сред тематиките на диалозите ще бъдат върховенството на закона и характерните рекомендации към България в отчета по отношение на върховенството на закона за 2023 година, проекта на България за възобновяване и резистентност, поддръжката за Украйна, правата на потребителите, условията в цифровата среда, както и директивите за пакетните туристически пътувания и потребителските разногласия.  

На 15 февруари (четвъртък) от 10:40 часа в Министерския съвет комисар Рейндерс и министър-председателят Денков ще дадат взаимен брифинг за медиите.

От 16:00 часа в сградата на Дома на Европа в столицата комисар Рейндерс ще открие дружно с министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов разговор със заинтригувани страни и жители по тематики, свързани с новата стратегия на Европейски Съюз за потребителите.

На 16 февруари (петък) Дидие Рейндерс ще се срещне с министъра на правораздаването Атанас Славов, с който ще обсъдят конституционните промени и промените в правосъдната система, както и с ръководителя на Конституционния съд Павлина Панова. Той ще организира също полемика със студенти в Софийския университет.

На 15 февруари (четвъртък) на малко посещаване в София ще бъде и комисарят по въпросите на равенството Хелена Дали. Тя ще взе участие в полемика за поощряване на разнообразието и равенството сред половете, проведена от съдружие " Дамски конгрес ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР